Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på Christiansborg
VartovAkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Nyt fra forlaget Vartov

Jeg kender et land. Forbrugervejledning til 28 Grundtvigsalmer

Jeg kender et land udlægger og kommenterer 28 Grundtvigsalmer.
Når vi bruger salmebogen – i kirke, i skole, i hjem – gør vi dem til vore egne ord, men siger med dem mere, end vi selv kan formulere, og tit mere end vi i første omgang forstår rækkevidden af. 
Det gælder i særlig grad Grundvigs salmer. De bevæger sig mere i syner og billeder end i systemteologi, men rummer en rigdom af kristelig indsigt, som det lønner sig at grave frem.
Niels Thomsen, tidligere frimenighedspræst i Ryslinge og forstander for Præstehøjskolen i Løgumkloster, vil i sine tolkninger kaste lys over syner og billeder og åbne for deres perspektiver og vise deres bibelske baggrund.
 
Bogen er en forbrugervejledning, skrevet til alle, der ønsker at få mere lys over de salmer, de bruger: Kristendomslærere, kirkekor, organister og præster, og først og fremmest til tænksomme kirkegængere. Meningen har ikke været at skrive om Grundtvig, men at tydeliggøre den indsigt i menneskeliv og kristendom, som er gemt i hans salmer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk