Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Søndagslæsning

"Søndagslæsning" udkom første gang i 1899, som kvartalsskrift, et lille grundtvigsk opbyggeligt skrift - og det udkommer fortsat, nu ugentligt og på nettet."Søndagslæsning" indeholder en ugentlig prædiken samt lejlighedsvis taler til vielse, konfirmation og begravelse.


Historien om "Søndagslæsning"

"Kunne den grundtvigske retning ikke udgive et ganske billigt opbyggeligt ugeblad?" Med dette spørgsmål blev pastor Monrad i Marmorkirken i slutningen af 1890'erne passet op af en anset københavnsk borger.
Monrad var i forvejen redaktør af Dansk Kirketidende og kunne ikke selv påtage sig opgaven, men han fik den unge teologiske kandidat L.J. Laursen, kapellan ved Immanuelskirken og senere præst i Vejstrup, til at påtage sig opgaven - og "Søndagslæsning" udkom for første gang i 1899. Ikke som ugeblad men som kvartalsskrift. Og det gik godt, 10 år senere har bladet 12.000 læsere, og fik også aflæggeren "Glædelig jul", som er udkommet siden 1903 og stadig udkommer.
 


Kort om Søndagslæsning

Redaktører: Valgmenighedspræst Margrethe Dahlerup Koch, Holstebro (mdkoch@mail.dk) og sognepræst Søren Jensen, Ellevang (sjen@km.dk).
 
"Søndagslæsning" udkommer hver mandag på www.grundtvig.dk med prædiken til den følgende søndag - og lejlighedsvis lejlighedstaler. I forbindelse med jul, påske og sommerferie udgives "Søndagslæsning" dog med flere prædikener samtidig.
 
Prædikerne leveres af et bredt udsnit af danske præster. Har du et tip til gode prædikanter, så send gerne en mail til en af redaktørerne
 
Pris: Gratis. Tilmelding: Her (sæt kryds ved "Søndagslæsning")
 
Kender du en pi-prædiken?
Pi er et bogstav i det græske alfabet men også betegnelsen for en ny prædikenstruktur, som Andreas Christensen, sognepræst ved Hellig Kors Kirke på Nørrebro, introducerer. Er du præst og har brug for inspiration til næste søndags prædiken, så følg med på Andreas’ blog – se mere her
Søren Jensen og Margrethe Dahlerup Koch
 
2. tekstrække 2017-2018
1. tekstrække 2016-2017
 
 

 
 
 
Lejlighedstaler

 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk