Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Grundtvig på nettet


Der er en hel del materiale om N.F.S. Grundtvig at finde på nettet – også uden for www.grundtvig.dk. Her er en række netsteder med relation til Grundtvig.

Grundtvig-koldsk skole

Grundtvigsk Forum har taget initiativ til en hjemmeside, der skal fungere som inspiration til grundtvig-koldsk skoletænkning. En række lærere og skoleledere fortæller om hvordan de omsætter grundtvig-koldsk tænkning til praksis i en skolehverdag.


Kristeligt Dagblad

En journalistisk tilgang til Grundtvig og det grundtvigske finder man på Kristeligt Dagblads www.kristendom.dk, der har et stort tema om grundtvigianisme med baggrundsartikler, interview og synspunkter på det grundtvigske før og nu.
www.kristendom.dk/grundtvigianisme


Grundtvigforskning

For folk med interesse i Grundtvig-forskning er der hjemmesiden www.grundtvigcenteret.au.dk, som er hjemmeside for Grundtvig-Centeret, Aarhus Universitet og Vartov. Her finder man aktuelt fra forskningens verden, ligesom det er her, man kan læse om den igangværende digitalisering af Grundtvigs skrifter, som centeret står for. De første skrifter offentliggøres efter planen i januar 2011.

Læs også
"Grundtvig gøres klar til internettet" ,Dansk Kirketidende august 2010
"Den digitale orm" ,Dansk Kirketidende juli 2009.


Arkiv for Dansk Litteratur

Man behøver dog ikke at vente på færdiggørelsen af Grundtvig-Centerets digitale udgave, der er sat 20 år af til projektet. Man kan også finde udvalgte tekster af Grundtvig på Arkiv for Dansk Litteratur, der drives af Det Kongelige Bibliotek og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab som websted for klassisk dansk litteratur, herunder altså også Grundtvig.
Arkiv for Dansk Litteratur


Grundtvigs tekster

Også den frivilligt drevne database Kalliope, der har specialiseret sig i fuldtekstdatabaser af ældre dansk lyrik, har et udvalg af Grundtvigs digtning samt et udførligt portræt af Grundtvig selv.
Kalliope
 

Grundtvig på DR

Danskernes Akademi på DR har en udsendelser om Grundtvig.
"Grundtvig i levende live"
Indslag på P4 om foredraget


Danmarkshistorien.dk

Aarhus Universitets side danmarkshistorien.dk har et omfattende tema om Grundtvig.
N.F.S. Grundtvigs verden
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk