Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Bøstrup Kirke


Bøstrupvej 39, Bøstrup
5953 Tranekær
http://www.pastoratet.dk/

Åbningstider
Kirken er åben tirsdag-lørdag 8.00-16.00, søndag kun i forbindelse med gudstjenester, mandag lukket.

Kontaktoplysninger og omvisninger
Sognepræst Torben Poulsen, Tullebølle
Tlf. 62 50 22 50
tpo@km.dk


Grundtvig i Bøstrup Kirke

Mens Grundtvig var huslærer på Egeløkke (1805-1808), blev han udnævnt til feltpræst for landværnet og holdt prædikener i Bøstrup Kirke. Han holdt også læseselskab for egnens præster og kunne på den måde følge med i, hvad der rørte sig indenfor den nyeste litteratur. Under opholdet på Egeløkke blev Grundtvig forelsket i fru Constance Leth. Ulykkeligt naturligvis. Dels var det, på grund af Goethes roman ”Den unge Werthers lidelser”, på mode at blive ulykkeligt forelsket på den tid. Dels var forelskelsen ikke helt gengældt, selvom fruen havde et blødt punkt for den unge, kejtede huslærer.

Seværdigheder
Constance Leths grav på Bøstrup kirkegård.

Seværdigheder i nærheden
  • Tranekær Slot hvor Grundtvig traf søhelten Willemoes
  • Herregården Egeløkke. Egeløkke kan kun ses udefra - i øvrigt er den nuværende bygning fra en senere periode, 1845-46 med endnu senere tilbygning fra 1890.
Bøstrup kirke
Bøstrup Kirke på Langeland, hvor Grundtvig prædikede mens han var huslærer på Egeløkke


Find vej til Bøstrup kirke

Grundtvig i sommerlandet - på googel maps

Tilbage til oversigt over Grundtvigs steder
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk