Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Christians Kirke

Strandgade 1
1401 København K
www.christianskirke.com

Åbningstider
Tirsdag-fredag kl. 10-16.
Kirken er lukket for besøg under kirkelige handlinger.

Kontaktoplysninger og omvisninger
Aftale om rundvisning skal ske ved henvendelse til kirketjeneren
tlf. 61 55 76 57
mail: christianskirke@gmail


Grundtvig i Christians Kirke

Fra 1832-38 holdt Grundtvig aftensang i Christians Kirke, som dengang hed Frederiks Tyske Kirke. Grundtvig var under censur og kunne ikke få et almindeligt præstekald, men måtte nøjes med at prædike.
Fra slutningen af 1820’erne til 1840 havde Grundtvig bolig i Strandgade 4. I lejligheden okkuperede Grundtvig den store, fine stue med 4 fag vinduer ud mod gaden, her havde han arbejdsværelse og bogsamling. Familien havde så kombineret soveværelse og spisestue i lejlighedens næststørste rum. Selvom Strandgade var den pæne gade på Christianshavn, lå huset, familien Grundtvig boede i, som det sidste beboelseshus før gaden blev til et industriområde med sæbekogeri, skibsværft mv. Her lå også nogle pakhuse. Dér havde Grundtvig til hensigt at oprette en frimenighed. For at forhindre det tiltag fik Grundtvig lov at holde aftensang i Christians Kirke.

Udgivelser/folder
Gratis folder om Christians Kirke.

Seværdigheder i nærheden


Christian Kirke
Christians Kirke.
Her fik Grundtvig lov at holde aftensang mens han var under censur.Find vej til Christians Kirke

Grundtvig i sommerlandet - på googel maps
Se Grundtvigs steder på et oversigtskort

Tilbage til oversigt over Grundtvigs steder
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk