Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Frederiksberg Kirke

Åbningstider
Kirken er åben daglig fra kl. 8 -17

Kontaktoplysninger
Frederiksberg Kirkes kontor
Pile Allé 3, 1. th.
2000 Frederiksberg
kirkekontoret@frederiksbergkirke.info
Hjemmeside
tlf. 33 21 39 37

Udgivelser/folder
Der ligger en gratis folder om kirken i våbenhuset.

Grundtvig i Frederiksberg Kirke

Grundtvig var i 1810 blevet kapellan hos sin aldrende far, Johan Grundtvig, i Udby Kirke. Den 5. januar 1813 døde faderen, og Grundtvig vendte tilbage til hovedstaden, fordi Kancelliet havde ladet ham vide, at han ikke kunne regne med at overtage præsteembedet i Udby.

Grundtvig gæsteprædikede derefter i forskellige københavnske kirker, og ytrede sig her i kraftige vendinger om behovet for en ny reformation af kirken og troen i Danmark. Det gav ham mange modstandere i det københavnske præsteskab - især efter en polemisk tale ved et stort præstemøde i Roskilde i efteråret 1814.

Han søgte mange præstestillinger, men fik afslag hver gang. Man fandt ham for stridbar til et præsteembede. En af de få præster, der turde låne Grundtvig en prædikestol, var præsten Frechland ved Frederiksberg Kirke. Anden juledag 1815 havde han bedt Grundtvig om at holde gæsteprædiken. Kirken var fuld, og Grundtvig sluttede sin prædiken ved højtideligt at bekendtgøre, at det var uigenkaldeligt sidste gang, han stod på en prædikestol i hovedstaden, så længe han ikke havde et kald.

Seværdigheder
Mange af personerne med relation til Bakkehuset ligger begravet på Frederiksberg Kirkegård - flere af dem lige ved indgangen til kirken. Mindeplade for Oehlenschläger inde i kirken (til venstre for alteret - se foto). Oehlenschläger er døbt, konfirmeret og begravet i Frederiksberg Kirke.

Seværdigheder i nærheden

Af Helle Krogh Madsen

Alteret i Frederiksberg kirke
Alteret i Frederiksberg Kirke. Grundtvig prædikede lejlighedsvist i kirken da han vendte tilbage til København efter sin kapellantid i Udby.
Fotografi: Janne og Kim von Domaru

Frederiksberg Kirke
Frederiksberg Kirke

Find vej til Frederiksberg Kirke

Grundtvig i sommerlandet - på googel maps
Se Grundtvigs steder på et oversigtskort


Tilbage til oversigt over Grundtvigs steder
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk