Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Vartov Kirke

Adresse
Løngangstræde 24
1468 København K
Hjemmeside: Københavns og Vartov Valgmenigheder

Åbningstider
Gudstjeneste de fleste søndage, undtagen i juli måned. Lejlighedsvis åben kirke i forbindelse med arrangementer.

Kontaktoplysninger og omvisninger
Menighedsnævnsformand Vibeke Hein, Tlf: 20 19 89 90
e-mail: vibekehein@gmail.com
 

Grundtvig i Vartov Kirke

Grundtvig var præst i Vartov Kirke fra 1839 til sin død i 1872. Vartov var hospital for gamle og syge og Grundtvig skulle være præst for dem, der boede på Vartovs sygestuer. Men salmesangen og Grundtvigs forkyndelse tiltrak en stor menighed udefra. Grundtvig skrev så mange salmer at menigheden havde sin egen salmebog. Blandt de trofaste kirkegængere var enkedronning Caroline Amalie.

Seværdigheder i kirken
Grundtvigs døbefont, en foræring fra menigheden, da Grundtvig fyldte 75 år i 1858. Prædikestol og alter stammer fra en ældre kirke i Vartov.

Udgivelser/folder
Folder om Vartov Kirke, 5 kr.

Seværdigheder i nærhedenVartov Kirke
Kirkerummet er enkelt indrettet, næsten som på Grundtvigs tid.
(Fotograf: Henning Nielsen)Find vej til Vartov


Gå til oversigt over Grundtvigs steder
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk