Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Vor Frelsers kirke

Åbningstider
Kirken: Dagligt kl. 11.00-15.30
Tårnet: Dagligt kl. 11.00-16.00

Kontaktoplysninger og omvisninger
Kirkens kontor, tlf. 32 54 68 83

Grundtvig i Vor Frelser kirke

Grundtvig var præst i Vor Frelsers fra 1822-1826. Her gjorde Grundtvig den mageløse opdagelse, som blev hans kristne ståsted, at grundlaget ikke er Bibelen som skrift, men Herrens ord gennem menigheden i trosbekendelsen og dåbsordet. Grundtvig boede lige overfor kirken, i Prinsessegade 52, hvor han bl.a. digtede salmen ”Velkommen igen Guds engle små”. Mens han var præst ved kirken, skrev Grundtvig også ”Den signede dag”, som hver dag spilles på kirkens klokkespil kl. 9.00.

Seværdigheder
Kirken, der er gennemgribende restaureret i 2006-2009, udsigten fra Vor Frelsers snoede spir, mindeplade for Grundtvig på huset i Prinsessegade, mindeplade over Grundtvigs første hustru, Lise, på nordsiden af tårnet.

Udgivelser/folder
Vor Frelsers Kirke, kortfattet guide med tekst af sognepræst Peter Birch til kirkens historie, inventar og nutid på dansk og med korte oversættelser til engelsk, tysk, fransk og italiensk. Kr. 25,- Kan købes i tårnbutikken eller ved henvendelse til kirkens kontor.

Seværdigheder i nærheden

Natkirke i Vor Frelser kirke
Natkirke i Vor Frelsers Kirke. Grundtvig var præst her i 4 år og boede i gaden overfor kirken.

Tårnet på Vor Frelser kirke
Tårnet på Vor Frelser kirke

Find vej til vor Frelser kirke

Grundtvig i sommerlandet - på googel maps

Tilbage til oversigt over Grundtvigs steder
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk