Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Folkekirken og EU

 
Kan folkekirken sige noget i EU
- selvom den ikke har noget at skulle have sagt?

Grundtvigsk Forum har i samarbejde med Folkekirkens mellemkirkelige Råd (MKR) siden 2010 afholdt to konferencer om Folkekirken og EU. En tredje er planlagt i løbet af 2012. Formålet med konferencerne er at belyse hvordan religiøse eller sekulære understrømme i EU har indflydelse på beslutningsprocesser og lovgivning i EU-institutionerne, samt i hvilket omfang og hvordan en oplysende og kvalificerende dialog mellem kirkelige/religiøse aktører i Danmark og aktører i EU-systemet kan finde sted.

Kort sagt: Hvilket EU er vi en del af? Hvordan bliver vi aktører i forhold hertil?
 
Konferencerne vil:

• etablere et forum med fokus på religionens betydning på beslutninger i EU.
• belyse hvilke problemstillinger der følger af, at folkekirken og det offentlige Danmark ikke diskuterer de 
  emner i EU, som er relevante og har konsekvens for den kulturelle og kirkelige udvikling, både i Danmark
  og i resten af Europa.
• undersøge, om en dansk, evangelisk, luthersk folkekirke, eller en dansk kristen baggrund i det hele taget
  kan bidrage i debatten med betragtninger, som ikke allerede dækket af katolikker, ortodokse, andre
  protestanter eller ateister, som er aktive i EU-debatten.
 
 

Konferencerne, som bliver afholdt 2010-2012 og er et samarbejde mellem Grundtvigsk Forum og Folkekirkens mellemkirkelige Råd (MKR). Samarbejdet tager sit udgangspunkt i MKR’s projekt ”Folkekirken og EU”, som ligeledes løber i 2010-2012. Med konferencerne er det ønsket at gøre status på projektet ved at lægge vægt på det oplysende, informerende og replicerende i dialogen mellem det folkelige, kirkelige og EU. Det er ydermere et ønske at skabe et netværk omkring projektet, som består af mennesker, der i et eller andet omfang beskæftiger sig med de nævnte problemstillinger. Dette netværk tænkes at følge udviklingen i projektet, og selv deltage i at få temaet på dagsordenen i de fora, de selv rækker ud til. 

 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk