Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Forpligtende fællesskaber – rollespil eller virkelighed?

Sensommermøde lørdag den 17. september 2011 på Åbybro Ungdomsskole

Hos de fleste mennesker eksisterer der en dybtliggende længsel efter forpligtende fællesskaber. Et sted som holder en fast. En sammenhæng hvor man står til regnskab overfor andre end sig selv. En opgave, hvor man løfter i flok.

Denne længsel efter fællesskab eksisterer også i det moderne samfund, hvor opmærksomheden ellers i høj grad er vendt mod individualiteten: Den enkeltes præstationer, karakterer, karriere, udseende osv.

Vi lever i et konkurrencesamfund: Alle mod alle. Det er gået hårdt ud over de gamle fællesskaber, i familien, i byen, i foreningen. Det kan være vanskeligt at bygge noget nyt op, fordi ethvert fællesskab strider mod den grundlæggende konkurrenceimpuls. Man bliver kun i fællesskabet så længe det udfordrer, tilfredsstiller ambitioner eller er underholdende nok.

Vi håber, at dagen i sig selv vil skabe et fællesskab, der rækker ud over dagen og den enkeltes interesse og åbner ud mod en fælles fremtid, som skal være vores ansvar.

Program:
Lørdag den 17. september 2011 kl. 09:30 – 15:00 på Åbybro Ungdomsskole.

Kl. 09.00 Ankomst og kaffe

Kl. 09.30 Velkomst ved Torsten Johannessen, formand for Grundtvigsk Forum.

Kl. 09.45 Hvordan opfattede Grundtvig individualitet og fællesskab?
Arne Ørtved, debattør og foredragsholder, tidligere sognepræst i Brande. Arne er medstifteraf og fhv. forstander for Højskolen i Thy, valgmenighedspræst i NorddjurslandsValgmenighed, lærer og forstander på Ry Højskole.

Kl. 10.00 Givne og midlertidige fællesskaber
Opdrager vi vores børn til at indgå i forpligtende fællesskaber? Lader vi nogle i stikken,hvis fællesskaber kun er forankret i personligt initiativ?Oplægsholdere: Alexander Von Oettingen, udviklingschef ved University College Syddanmark. Søren Møller, formand for DGI, fhv. forstander på Gerlev Idrætshøjskole.Uffe Raahede, forstander på Baunehøj Efterskole, forfatter og debatør. Ordstyrer: Lone Olsen, sognepræst for Øsløs-Vesløs-Arup Sogne og foredragsholder.

Kl. 11.45 Sange med X-factor!
Hvorfor kan demente, der har mistet talens brug huske samtlige vers i en julesang?Hvorfor giver forskellige tonerækkefølger mig vand i øjnene. Hvorfor dukker der pludseligen linje op fra en sang jeg for længst troede glemt, og hvorfor bliver jeg glad når jegsynger? Er det fordi nogle sange har X-factor?

Kl. 12.30 Frokost

Kl. 13.15 Tre generationer byder ind
Farfar: Niels Møller, Kirkesanger i Sdr. Saltum, fhv. landmand. Far: Jens Chr. Møller, skoleleder på Vilsted Friskole. Datter: Kathrine Svensmark Møller, gymnasieelev.Ordstyrer: Lone Olsen.

Kl. 14.15 Det danske demokrati
Rune Lykkeberg, redaktionschef på Information, forfatter og debattør.

Kl. 15.00 Kaffe og dagen afsluttes

Sted: SENSOMMERMØDET foregår på Åbybro Ungdomsskole, Højskolevej 7, 9440 Aabybro.
Pris kr. 250,- for hele arrangementet inkl. forplejning.

Tilmelding sendes til Grundtvigsk Forum, Vartov, Farvergade 27, 1463 København K eller mailes
til Ulrick Thiesen ut@vartov.dk senest 1. september 2011.

Girokort til betaling fremsendes efter tilmeldingsfristens udløb.

Udskriv programmet (pdf)

forpligtende fællesskaber – rollespil eller virkelighed
Sensommermøde lørdag den 17. september 2011på Åbybro Ungdomsskole.
Arrangeret af Grundtvigsk Forum 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk