Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Hvor bange er vi for religion? Høring på Christiansborg

Fællessalen på Christiansborg var fuld, da Grundtvigsk Forum holdt høring den 10. maj 2017 under overskriften: "Hvor bange er vi for religion? Og kan vi finde en dansk model for sekularisering?”
 
"Grundloven hviler ikke på en fortælling om, at Danmark er bange for religion. Trosfrihed er et barometer på, hvordan friheden har det i et land," sagde Peter Lodberg, professor MSO, Aarhus Universitet blandt andet i sit oplæg til høringen.
 
Blandt oplægsholderne var forfatter og journalist Kristian Ditlev Jensen, politikerne Jan E. Jørgensen (V) Yildiz Akdogan (S) Alex Ahrendtsen (DF) Naser Khader (KF), Daniel Toft Jakoben (S) og Josepine Fock (ALT).

Derudover var der indlæg og cases fra Andreas Højmark Andersen, næstformand for DUF (Dansk Ungdoms Fællesråd), Søren Holm Seerup, dommer, Maja Rettrup Mørch, leder af Kommunikationssekretariatet, Røde Kors, Eva Maria Lassen, seniorforsker Institut for menneskerettigheder samt Peter Lodberg, professor, MSO, Aarhus Universitet.
 
Ordstyrer var Mikkel Frey Damgaard, journalist og tv-vært
 
Leder af Grundtvig-Akademiet, Ingrid Ank, indledte høringen. Læs Ingrid Anks indledning til høringen her
 
Dansk Kirketidende bringer  i juni-nummeret en reportage fra høringen
 
FOTO: Heiner Lützen Ank

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk