Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

N. F. S. Grundtvigs Pris 2011


N.F.S. Grundtvigs Pris 2011 til Anja og Mads Rykind-Eriksen, Rødding Højskole

Anja og Mads Rykind-Eriksen får prisen for deres ihærdige og frygtløse indsats for at bringe Rødding Højskole på fode igen som en moderne højskole, der også klart vedgår sig den grundtvigske arv og gæld. De to har været forstanderpar på Rødding Højskole siden 1. marts 2007, hvor højskolen var i krise. Anja og Mads Rykind-Eriksen blev headhuntet til at løfte opgaven med at føre højskolen videres om en almen folkehøjskole, en opgave, som de frygtløst gav sig i kast med og har løftet på fornem vis. Forinden var der ved en lokal indsats blevet indsamlet 3,8 millioner kroner til højskolens videre drift.

Udgangspunktet er Grundtvigs forståelse af begreberne dannelse og uddannelse men med sikker sans for den moderne komplekse verden, vi lever i. Eller som Mads Rykind-Eriksen har formuleret højskolens opgave: ”Det gælder om at få gjort det moderne menneske bevidst om, at de er historiske skabninger, der allerede er indfældet i en kultur og et fællesskab, hvorfra de kan hente identitet og søge pejlemærker. Herved sikrer højskolerne også eleverne og kursisterne den menneskelige og folkelige ballast, der er afgørende for at skabe aktive og engagerede mennesker, der føler en forpligtelse over for fællesskabet” (kronik, Kristeligt Dagblad november 2010)

Prisen blev overrakt Anja og Mads Rykind-Eriksen på Grundtvigsk Forums årsmøde i Flensborg, den 28. oktober 2011. Med prisen følger 25.000 kr.
Anja og Mads Rykind-Eriksen modtog Grundtvigs pris 2011 påpå Grundtvigsk Forums årsmøde i Flensborg
Anja og Mads Rykind-Eriksen modtog Grundtvigs pris 2011 påpå Grundtvigsk Forums årsmøde i Flensborg

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk