Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

N.F.S. Grundtvigs pris 2010

N.F.S. Grundtvigs Pris 2010 på 25.000 kr. går i år til Maya Ilsøe og Helle Krogh Madsen for deres arbejde i forbindelse med ”Pagten”, DR’s julekalender 2009.
 
Maya Ilsøe skrev manuskript til ”Pagten”, hvor N.F.S. Grundtvig spiller en afgørende rolle i den kamp mellem det gode og det onde, liv og død, som drengen Malthe og nissepigen Lyda må kaste sig ud i.
 
Maya Ilsøe deler prisen med Helle Krogh Madsen, som tog initiativ til og var tovholder på det omfattende undervisningsmateriale, som blev udarbejdet i forbindelse med kalenderen og er med til at give temaer fra ”Pagten” holdbarhed også ud over juletiden.

Begrundelse

Som begrundelse for indstillingen af de to prismodtagere sagde Birgitte Stoklund Larsen, leder af Grundtvig-Akademiet, bl.a.:
 
"”Pagten” er, hvad, der kom ud af en god ide – og grundigt research-arbejde. Det er ikke bare en stor men en kæmpe mundfuld at gå ombord i Grundtvig, og det må man sige, at Maya Ilsøe har gjort med stort mod – og hun har udfoldet sin ide fornemt og med sans både for Grundtvig og for de børn, der skulle se julekalenderen.
 
Men Maya Ilsøe får ikke prisen alene. Hun skal dele den med Helle Krogh Madsen. Og det skal hun, fordi vi også gerne vil anerkende den store indsats, som blev gjort med pædagogisk at følge op på de store temaer i ”Pagten”. Et lykkeligt samspil mellem det medrivende og umiddelbart fængslende drama på skærmen og den pædagogiske bearbejdelse i klasseværelset eller konfirmandstuen".
 
Maya Ilsøe er manuskriptforfatter og hovedforfatter til ”Pagten”, DR’s julekalender 2009. Har også skrevet manuskript til DR’s julekalender fra 2006, ”Absalons Hemmelighed”. Maya Ilsøe har herudover bl.a. været episodeforfatter på DR's dramaserie Sommer (2007, 2008). Uddannet fra filmskolen i 2003. Modtog i 2007 Cosmopolitans Talentpris. Her ses hun ved prisoverrækkelsen til Grundtvigsk Forums Årsmøde 2010.
Foto: Henning Nielsen
 
 Helle Krogh Madsen, teolog og leder af Folkekirkens Skoletjeneste København og Frederiksberg – er initiativtager til det omfattende undervisningsmateriale, der blev udarbejdet i tilknytning til ”Pagten” –”På sporet af Grundtvig”


Undervisningsmaterialet findes på DR’s hjemmeside her: http://www.dr.dk/skole/hverdagsliv/tema/paa_sporet_af_grundtvig/default.aspHelle Krogh Madsen ved prisoverrækkelsen til Grundtvigsk Forums Årsmøde 2010. Foto: Henning Nielsen

 
 
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk