Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

N.F.S. Grundtvigs Pris 2012

 
N.F.S. Grundtvigs Pris 2012 går til Marathonsang.
 
I begrundelsen for tildelingen af prisen hedder det bl.a. fra akademileder Birgitte Stoklund Larsen:
”Prisen går til ideen, som blev født i et miljø, på Vartov-kollegiet, hvor der var både evne og vilje til at føre den ud i livet, at føre fællessangen ajour. Marathonsang har givet glæden ved fællessangen et nøk opad, fornyet en velafprøvet genre, og til og med gjort det på en måde, som er lige til at gå hen at gøre ligeså, hvis man er et andet sted i landet.
At man kan synge hele dagen på årets længste og lyseste dag også i det 21. århundrede, - det giver fluks forbindelse til et dybere lag i både os selv og den folkelige bevidsthed. ” 
 
Prisen for Marathonsang modtages af de tre tovholdere og kontaktpersoner for arrangementet indtil nu:

Mette Møller Jørgensen, der er gymnasielærer på Gefion Gymnasium og som var tovholder i 2010. 

Niels Winthereik, der læser religionsvidenskab og statskundskab, og som var tovholder i 2011. 

Marie Ørbæk Christensen, der læser litteraturvidenskab, og som var tovholder i 2012.
 
Mette Møller Jørgensen siger om arbejdet med Marathonsang:
”Det har været en stor oplevelse at være med til at opfinde Maratonsang: Lige fra første år, hvor vi skulle overbevise os selv og andre om, at der overhovedet ville være nok sangglade mennesker, der gad sætte en hel dag af til højskolesang, og til sidste år, hvor vores største bekymring var, hvordan vi skulle få plads til alle i gården. At opleve så stor en begejstring og opbakning til noget så simpelt som sang har været både overraskende og livsbekræftende.”
 

Og Marie Ørbæk Christensen fortsætter:

”At lave Maratonsang er både intensivt og tidskrævende - men det munder også ud i en hel dag, hvor man fra solopgang til solnedgang møder smil og glade stemmer, der alle værdsætter at mødes under åben himmel og opleve den store glæde ved at synge sammen. Det er ret utroligt at se, hvor stort Maratonsang er blevet, og det har for os alle været en stor ære at være med som arrangører."
 
N.F.S. Grundtvigs Pris er indstiftet af Grundtvigsk Forum og blev uddelt første gang i 2010, hvor den gik til Maya Ilsøe, manuskriptforfatter til DR’s julekalender ”Pagten”.
I 2011 gik prisen til Anja og Mads Rykind-Eriksen, forstandere på Rødding Højskole.
 
Prisen blev uddelt fredag den 26. oktober på Grundtvigsk Forums årsmøde i Vartov.
Med æren følger en check på 25.000 kr.
 
Prismodtagerne for Marathonsang
Fra venstre er det Niels Winthereik, Thomas Emil Jensen, Marie Ørbæk Christensen og Mette Møller Jørgensen
Foto: Henning Nielsen
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk