Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Nye krav til databeskyttelse

Hvad betyder den nye databeskyttelseslov?

Den 25. maj 2018 træder en ny Databeskyttelsesforordning i kraft i alle EU’s medlemslande. Kort sagt skal forordningen beskytte os borgere mod misbrug af informationer om os. Lovgivningen gælder også for alle foreninger og organisationer, og derfor er vi i sekretariatet allerede i fuld gang med at sikre os, at vi i Grundtvigsk Forum lever op til kravene.

Loven hedder GDPR (General Data Protection Regulation) og gælder enhver form for digital behandling af information om identificerbare fysiske personer. Det vil sige, at det gælder alle oplysninger om alle personer, f.eks. frivillige, medlemmer, deltagere til arrangementer.

Her i sekretariatet tager vi beskyttelsen af vores medlemmer, lejere og kunders oplysninger seriøst, og derfor er vi i gang med at sikre, at vi tager de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger. Vi har som det første kortlagt alle de informationer, vi behandler. Nu er vi ved at udarbejde procedurer, der skal sikre, at vi ikke har flere oplysninger liggende, end vi behøver.
 
Derudover laver vi databehandleraftaler med de eksterne firmaer vi samarbejder med (bl.a. bogholderi og diverse IT-leverandører) for at sikre at alle overholder retningslinjerne for god databehandlingsetik og ikke bruger vores oplysninger til andet, end de er blevet bedt om.
 
Hvad betyder den nye lov for jer?

Med persondataforordningen følger en række rettigheder for dem, der er registreret som medlem i Grundtvigsk Forum. Inden d. 25. maj 2018 vil Grundtvigsk Forum’s privatlivspolitik blive lagt på hjemmesiden, og her vil I kunne læse, hvilke oplysninger vi behandler, og hvor længe vi opbevarer dem. En anden vigtig rettighed er retten til at få urigtige personoplysninger berigtiget. Vi vil derfor meget gerne vide, hvis I ændrer adresse, telefonnummer eller mail. Ændringer kan sendes til ms@vartov.dk, så sørger vi for at oplysningerne bliver rettet.
 
Hvad betyder den nye lov for kredsene?

I sidste uge, har Grundtvigsk Forums medlemskredse på mail modtaget en guide til at komme i gang med arbejdet med GDPR. Bemærk at Grundtvigsk Forum ikke tager ansvar for at kredsene lever op til loven, men at vi gerne vil være behjælpelige med at vejlede.
 

Marie Støvring, studentermedhjælp, Grundtvigsk Forum

Foto: PolaRocket / photocase.de
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk