Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Hvad rager det mig? Om EU og danskerne

Blikket flakker og øjnene bliver trætte, når talen falder på EU, for hvad rager det egentlig mig, hvad der foregår dernede i Brussel?
 
Men hvad enten man kan li EU projektet eller ej, så har det ganske stor betydning, hvad der foregår i Brussel - også for os danskere.
Og det handler ikke kun om lakridspiber og kanelsnegle, men også om, hvilke værdier og fællesskaber, der skal være retningsgivende for fremtidens Europa.

Grundtvigsk Forum har derfor i samarbejde med Folkekirkens Mellemkirkelige Råd og med støtte fra Europanævnet udarbejdet et sæt samtalekort, der skal sætte samtalen i gang om EU:
Hvilke billeder gør du dig f.eks. om fremtidens Europa? Hvordan oplever du mediedækningen af EU i Danmark? Hvordan skal EU håndtere princippet om fri bevægelighed?
Spørgsmålene er mange, og svarene sikkert lige så mange. Det vigtige er, at få sat samtalen i gang, for først dér rager det os!
 
Samtalekortene er primært henvendt til ungdomsuddannelserne, og efterskolerne, men kan bruges hvor som helst, der skal samtales om EU.
 
Et sæt samtalekort består af 27 forskellige kort med et udsagn og dertil hørende spørgsmål og kortene er gratis.
Vi anbefaler, at man er 6-8 personer om et sæt.
 
 
Følg med på facebook her: www.facebook.com/hvadragerdetmig?
 

 


 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk