Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Samtaledagen 2014

 
Grænser for snak – tal sammen!

Der er grænser overalt - både de synlige og de usynlige. Og så er der grænsetilfældene, der følger af enhver afgrænsning. Hvad er gode og hvad er dårlige grænser? Hvorfor anerkender vi grænseoverskridelse på nogen områder men ikke på andre? 

Grundtvigsk Forums Samtaledag 2014 har temaet ”Grænser”. Samtaledagen finder sted den 25. september, og handler i år om grænser i mange forskellige sammenhænge. Sproget fortæller os, at der er mangfoldige udtryk for både fælles og individuelle grænser: Det handler om både afgrænsning, udgrænsning, det grænseløse, det grænsesprængende, det grænseoverskridende og det grænsesøgende. Men også om grænseværdier, landegrænser og grænseovervågning. 

Grænser er ikke ligegyldige – de er med til at skabe nogle rammer for, hvordan vi orienterer os – både som individ og som en del af et større fællesskab. Derfor synes vi det er vigtigt at diskutere – sammen!

Ideen med Samtaledagen er at få så mange som muligt til at tale med om et aktuelt og relevant emne. Samtalerne kan foregå alle steder, men vi forestiller os, at mindre grupper vil være ideelt.

På kortene optræder et udsagn med et tilhørende spørgsmål til at sætte samtalen i gang. Ud over et sted at være og samtalekortene, er den vigtigste ingrediens kaffe, te og evt. noget at bide i. 

God fornøjelse med Samtaledagen!
 
Samtalekortene kan bestilles her
 
Arranger din egen samtaledag! Se hvordan det kan gøres her
 
 
 
 
 
 

Tidligere samtaledage

Hvert år arrangerer Grundtvigsk Forum en landsomspændende samtaledag om et eller andet påtrængende emne af fælles interesse.

Tidligere emner for Samtaledagen
 
I 2013: "Lige-gyldigt?". Samtaledag om det allervigtigste. 36 kort med et udsagn om alt fra arbejdsglæde til genteknologi, og hvad der får dig til at stå op om morgenen.
 
I 2012: "Etiske dilemmaer". Samtaledag om etik og etiske dilemmaer. 36 kort med et etisk dilemma og tilsvarende spørgsmål til at sætte samtalen i gang.
 
Der blev ydermere lavet videospots i samarbejde med Danmarks Kirkelige mediecenter:
 
"Hvornår er et liv værd at bringe til verden?"
Hør bl.a. svaret fra overlægen, formanden for Etisk Råd, en familie der har valgt barnet til og en familie der har valgt fra i en række videospots, der kan bruges til inspiration eller til at sætte gang i debatten. Videospotsene kan ses her
"Ønskebørn"
Et materiale om bioteknologiens muligheder, forskernes visioner og borgernes politiske ansvar. Se materialet her

I 2011: "Hvem har bolden". Samtaledag om ansvar. Der blev udarbejdet et sæt kort med udsagn om ansvar med dertil hørende spørgsmål til videre drøftelse.

I 2010: "Frihed". Til Samtaledagen blev udarbejdet et sæt kort med udsagn om frihed med medfølgende spørgsmål til videre drøftelse.
 
I 2009: "Klima300" - Folkelige klimatopmøder over hele landet i tæt samarbejde med Efterskoleforeningen og Friskoleforeningen
 
I 2008: "Pisk, gulerod eller tryllestav...?" Om børneopdragelse.
 
I 2007: "Folkekirken - død eller levende?" Folkekirken til debat
 
I 2006: "Hvad er en dansker?" Hvad holder os sammen som folk, og hvad skal danskerne være kendt for om 25 år?
 
I 2004: "Danskernes tro" Hvad tror danskerne på?
Der kan også bestilles samtalekort fra tidligere år her
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk