Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Videospots om etiske dilemmaer

Det etiske dilemma opstår, når det ikke er entydigt, hvordan man skal handle over for det andet menneske. For eksempel ved livets begyndelse, hvis alt ikke er lige efter bogen. For hvornår er et liv værd at bringe til verden? Og hvad er et godt liv? Det valg står vordende forældre i, når undersøgelser viser, at der er noget i vejen.
 
Et af de 36 dilemmaer på Samtalekortene handler netop om, hvornår et liv er værd at bringe til verden og hvad et godt liv er. På siden her finder I inspiration til at komme en tur rundt i dette emne via en række videoklip med mennesker, der har haft det etiske dilemma tæt inde på livet. Videospotsene er lavet af Danmarks Kirkelige Mediecenter i samarbejde med Grundtvigsk Forum.
 
Mød og få input fra:
 
Stig Langvad, formand for Danske Handicaporganisationer: Andre skal ikke sætte sig til dommer
 
Helle Hørby, hospitalspræst på Skejby Sygehus: Et fællesskab om de svære valg
 
Olav Bjørn Pedersen, overlæge, center for føtalmedicin og ultralyd, Skejby Sygehus: Dilemmaerne forsvinder ikke
 
Jacob Birkler, formand for Det Etiske Råd: Økonomiske prioriteringer
 
Ruth og Carsten, der valgte en abort: Et moralsk dilemma og Hensyn til mange
 
Grete, mor til Karl Emil, der har Downs syndrom: Ingen nationaltest før fødslen og Ingen ved hvad livet byder på
 
Hent yderligere inspiration og kom dybere ind i emnet på Debatderbatter

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk