Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

 

På denne tro? Seminar om dåb
Grundtvigsk Forum har gennem de seneste år haft fokus på dåb.Selvom anledningen har været diskussionerne i bl.a. de offentlige medier om faldende dåbstal inden for folkekirken, har fokus for Grundtvigsk Forum været på dåbens indhold og betydning:

I 2017 med en oplysningskampagne, der skulle medvirke til at igangsætte samtalerne blandt nybagte forældre om dåb. Kampagnen var et samarbejde mellem Grundtvigsk Forum, Landsforeningen af menighedsråd, folkekirken.dk og forlaget Eksistensen.
 
Se mere om kampagnen længere nede på siden
 
I 2018 rettes fokus mod præsterne. Hvad siger de om dåb? Hvad betyder dåb ifølge præsten, og hvorfor er dåb vigtigt? Og hvordan kan der i 2018 tales relevant og reflekteret om, hvad dåb og kristendom er ind i de livssammenhænge, som nybagte forældre eller voksne dåbskandidater står i?
 
 
 


 
 
 
23. og 25. maj 2018 afholder Grundtvigsk Forum seminarer for præster om netop disse spørgsmål.
Seminarerne arrangeres i samarbejde med FUV (Folkekirkens Udviklings- og Videnscenter) og forlaget Eksistensen.

23. maj i København (Vartov) og 25. maj i Aarhus (Pastoralseminariet).
Man tilmelder sig via FUV’s hjemmeside, hvor man også kan finde det fulde program. Tilmeld dig dåbsseminar her

I forbindelse med seminarerne udkommer en bog – Dåben klæder dig – hvor en række præster med egne ord (dvs. uden at citere andres!) har formuleret, hvad dåb er og betyder. Ideen til bogen har udspring i Det kirkepolitiske udvalg, Grundtvigsk Forum. Dåben klæder dig er redigeret af uddannelsesleder Ulla Morre Bidstrup, valgmenighedspræst Morten Kvist og redaktør og akademileder Ingrid Ank.
Den udkommer på forlaget Eksistensen.
 
 
 
 
 
Tidligere på året blev der ligeledes afholdt seminar om dåb på Tårnborg i Ribe. Se mere om seminariet på Tårnborg her

 
Overvejer du, om dit barn skal døbes?

Folkekirken.dk, Landsforeningen af Menighedsråd, Grundtvigsk Forum og forlaget Eksistensen er gået sammen om en større oplysningskampagne om dåb.

Kampagnen henvender sig til nybagte eller kommende forældre og er en invitation til forældre om at overveje barnedåb.

Der kan være mange forskellige grunde til, at forældre vælger at få deres barn døbt. For nogle handler det om at knytte barnet til en tradition, der rækker langt bagud i tid, for andre handler det om at give de kristne værdier videre til en ny generation. Eller åbne op for, at barnet kan få et forhold til kirken.

Gennem artikler og interviews eller dialog på facebook kan forældre søge mere viden om og være med til selv at diskutere, hvad dåben betyder og hvorfor dåb måske er en overvejelse værd.
 
Kampagnen indeholder:
• En facebookkampagne: www.facebook.dk/barnedaab hvor nybagte forældre kan diskutere med hinanden eller stille spørgsmål til en præst (kampagnen kører fra 9. januar 2017)
• Artikler, interviews og videoklip på siden www.folkekirken.dk/daab med overvejelser om dåb og dåbens betydning
• En trykt folder, der sendes ud til alle landets sogne og kan omdeles til nybagte forældre
• En billedserie om barnedåb, som det enkelte sogn frit kan benytte fx på sin hjemmeside

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk