Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sydslesvig – Udvalg (SU)

Kommissorium
 
Arbejdet
Der har været lang tradition for grundtvigsk interesse for og støtte til det folkelige og kirkelige arbejde i Sydslesvig. Grundtvigsk Forum har derfor også i sin styrelse en repræsentant fra Sydslesvig som bindeled mellem GF og DKS (Dansk Kirke i Sydslesvig).

 
Udvalget holder sit årlige hovedmøde i forbindelse med den sydslesvigske kirkedag, hvor udvalget er inviteret som gæster. SU benytter lejligheden til med passende mellemrum at tage på besigtigelsesture i Sydslesvig.


 


Foto: Henning Nielsen

Kollekten til Sydslesvig
 - Fra kollekt til kirkeindsamling
Adventstid = Grundtvigsk Forums indsamling til støtte for det kirkelige arbejde i Sydslesvig.
 
Gennem mange år har Grundtvigsk Forum gennem kollekten i kirker ud over landet støttet det kirkelige og folkelige arbejde i de danske menigheder syd for grænsen. Der er nu med virkning fra 2013 indført nye retningslinjer for indsamlinger i kirkerne. Der tales ikke længere om kollekt, men om kirke-indsamling.
Hidtil har kollektdagen for Grundtvigsk Forum/Kirkeligt Samfunds Arbejde i Sydslesvig været 2. søndag i advent. Nu falder indsamlingen til Grundtvigsk Forums arbejde i Sydslesvig i Adventstiden, men det er op til det enkelte sogn at fastlægge, på hvilken af de fire adventssøndage, indsamlingen skal finde sted. Det er nu op til det enkelte sogn at prioritere indsamlingsformålene og bestemme, på hvilken dag i perioden, indsamlingen skal finde sted.

Det grundtvigske arbejde i Sydslesvig er afhængigt af indsamlingen i så mange kirker som mulig. Det er en nødvendig og påskønnet støtte til det dansksindede arbejde syd for grænsen.

Man kan læse mere om den nye form på indsamling i kirkerne på www.indsamling.folkekirken.dk.
 
Indsamlede beløb kan indsættes på Grundtvigsk Forums konto 4180 – 300 23 06 – mærk indbetalingen ”Sydslesvig”.


Sydslesvigudvalget har de seneste år støttet flere fælles pædagogiske projekter indenfor skole- kirkesamarbejdet.


 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk