Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Grundtvig besøgte Vor Frelsers Kirke

250 skolebørn fra 1.-3 klassetrin besøgte 10. og 11. december den nyrestaurerede Vor Frelsers Kirke på Christianshavn.
Det var her N.F.S. Grundtvig var præst i årene 1822-26.
 
I anledningen af DR1's julekalender, Pagten, var Grundtvig genopstået for at fortælle børnene om julen og hvorfor den i Grundtvigs øjne er den skønneste fest i året. Kirkens kor sang bl.a. nogle vers af Velkommen igen Guds engle små - og Grundtvig i skikkelse af sognepræst Peter Birch, fortalte:
Den salme skrev jeg engang, hvor jeg havde haft en drøm. Det er længe siden. Jeg var præst her i den her kirke. Jeg boede lige ovre på den anden side af gaden. Jeg boede der sammen med min kone og vores børn. Jeg sad om aftenen og skrev min juleprædiken - og så, ja, jeg må være faldet i søvn - for jeg drømte, at englene fra marken uden for Betlehem kom ind mine stuer. Jeg drømte, at jeg og mine børn og vi alle sammen (slår armene ud mod børnene) ville få besøg af englene og at de ville fortælle os, at Himlens kongesøn også besøger os!  
 

Forestillingen 'Grundtvig fortæller' varede ca. 35 min. og gav også børnene mulighed for at synge to af Grundtvigs juleklassikere, Dejlig er den himmel blå og Et barn er født.

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk