Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Salmer og tekster


Grundtvig var gennem hele sit lange liv særdeles produktiv. Han efterlod en meget stor mængde tekster - digte, prædikener, historiebøger, foredrag, debatterende tekster og meget mere - som forskerne stadig arbejder med at overskue.

Her kan du få et overblik over de mest kendte af Grundtvigs tekster, og hvad de har betydet - ikke mindst hans salmer og sange, som stadig udgør en væsentlig del af både Den Danske Salmebog og Højskolesangbogen.

Forfatterskabet
Grundtvig som digter
Kernesalmer
Højtidssalmer
Verdslige sange
Grundtvig som prædikant
Grundtvig i det danske sprog
Citatsamling
Min yndlingssalme


Endnu i dag er Grundtvig den bedst repræsenterede bidragsyder til Højskolesangbogen og Den Danske Salmebog (foto: Kåre Gade) 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk