Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2016Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på Christiansborg
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Opskrift på påskelam


Ingredienser, lammegryden

500 gr. lammekød i tern
2 løg i både
5 fed hvidløg
4 gulerødder i store klodser
1/2 bdt. rosmarin, pillet af grenen og hakket fint
1/2 tsk. sambal oelek (chilipasta)
3 dl. rødvin
1 ds. flåede tomater
1 ds. kogte kikærter
vand
salt
peber

Ingredienser, salaten

2 fennikel
2 appelsiner
5 spsk. koldpresset rapsolie
3 spsk. æbleeddike
30 gr. saltede mandler
sukker
Salt
Peber

Lammegryden
Brun købet af i en gryde, tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Kom rødvin ved og kog den næsten væk. Tilsæt derefter rosmarin, sambal oelek og de flåede tomater. Hak tomaterne lidt i stykker med grydeskeen og kom vand på så det dækker. Læg låg på og lad det simre i ca. 30 min. Imens den simrer laves salaten. Tag derefter låget af og lad den simre videre i cirka 10 min. til væden er næsten væk. Inden servering smages til med salt og peber og de drænede, skyllede kikærter tilsættes og varmes igennem.

Salaten
Fyld en stor skål med vand, skær fenniklen midt over og snit den derefter i meget fine strimler (brug en mandolin hvis du har en) og kom dem op i vandet, skyl dem godt og læg dem derefter over i en sigte og dryp dem godt af.

Skær bund og top af appelsinen, stil dem op og skær ned langs kødet. Skær derefter kødet i tern og kom dem op i en skål sammen med fenniklen. Tilsæt olie og eddike og vend det godt rundt, smag derefter til med lidt sukker, salt og peber.

Kom salaten op på et fad og drys de saltede mandler over. Du kan købe saltede mandler hos grønthandleren, ellers kan du lave dem selv ved at komme mandlerne op på en meget varm pande, rist dem godt af til de tager farve, kom derefter et par dråber olie og salt på og vend rundt.




Påskelam og fennikelsalat
Påskelam og fennikelsalat

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk