Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Påskeugens forløb

Historien om Jesu lidelse, død og opstandelse fortælles i påskeugen fra palmesøndag til 2. påskedag.
 
Palmesøndag fortælles om indtoget i Jerusalem.
 
Skærtorsdag med indstiftelsen af nadveren.
 
Langfredag med Jesu korsfæstelse og hans død på korset.
 
Påskelørdag, der er den stille dag, hvor Jesus ligger i graven, næsten som når vi sætter vore kære afdøde i kapellet inden den endelige begravelse.
 
Påskemorgen, hvor den egentlige begravelse af Jesus skulle finde sted, men hvor hans tilhængere finder graven tom, og hvor den fantastiske fortælling spreder sig som ringe i vandet, at døden ikke kunne holde på Jesus Kristus, Guds Søn.
 
Og endelig 2. Påskedag, hvor Jesus, som den opstandne Herre og Frelser, genkendes af to af sine disciple på vejen til Emmaus.
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk