Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Påskeugen

Påskeugen kaldes ugen fra Palmesøndag til Påskedag. Påskeugen kaldes også den stille uge. Den rummer fra og med Palmesøndag til og med Påskedag hele fire helligdage samt Påskelørdag.
 
Skærtorsdag og Langfredag hører til blandt de såkaldt ”skæve helligdage”, hvilket vil sige, at de ikke falder på en søndag! Det samme er tilfældet med 2. Påskedag. (Indtil 1770 fejrede vi såmænd også 3. Påskedag – og både 3. Juledag og 3. Pinsedag.)

 

Ved gudstjenesterne i påskeugen får man fortalt hele den fortættede beretning om Jesu lidelse og død. Med indtoget i Jerusalem Palmesøndag. Indstiftelsen af nadveren Skærtorsdag. Det pinefulde forhør, korsfæstelsen og gravlæggelsen Langfredag. Påskelørdag, Påske-sabbatsdagen, som er jødernes helligdag, er den stille dag, hvor Jesu afsjælede legeme ligger i gravhulen og venter på at blive endelig begravet dagen efter sabbatsdagen …

 

MEN – da kvinderne ganske tidligt på den første dag i ugen (efter jødernes ugeberegning) altså på vores søndag, Påskedag, kommer ud til gravhulen, hvor liget af den korsfæstede Jesus i al hast var blevet anbragt, fordi jødernes påskesabbat nærmede sig efter korsfæstelsen, finder de graven tom.
 
Den tomme grav og rygtet om, at GUD havde oprejst sin enbårne Søn, Jesus Kristus, fra døden er dét budskab, den kristne kirke fejrer den kristne påske på.
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk