Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Palmesøndag

Påskeugen indledes med Palmesøndag, hvor Jesus rider ind i Jerusalem, og hvor han hyldes som en konge.

Jesu jublende tilhængere tror, at det er Messiaskongens triumftog. Jubelråbene ville ingen ende tage. ”Hosianna, Davids Søn! Velsignet være han som kommer i Herrens navn! Hosianna i det højeste!”

Men skuffelsen breder sig, da det viser sig, at han ikke ville hyldes som en jordisk konge – fordi hans rige ikke er af denne verden.

I oldkirken blev det en skik, at man på denne dag bragte palmegrene fra Oliebjerget til Jerusalem. Disse grene opbevaredes til året efter, hvor de brændtes og Askeonsdag (onsdag efter Fastelavnssøndag), blev de, der gik til messen på denne dag, mærket i panden med denne aske.

Ved højmessen læstes fra Matthæus-passionen, der har den mest kendte gengivelse af Jesu indtog i Jerusalem.

Salmeforslag til palmesøndag
Den Danske Salmebog nr. 177 "Kom, sandheds Konge"


Palmesøndag - palmegrene - indtoget i Jerusalem

 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk