Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Grundtvigs forelskelser

 

Roser er røde, violer er blå,
størst den kærlighed, man ikke kan få … 
     
Grundtvig var gift 3 gange, men mødte også gentagne gange kærligheden udenfor sine ægteskaber. Han blev lammet og huskede sine forelskelser i disse muser hele sit liv.


Digtet Smaa-Fruerne fra 1844 handler om Grundtvigs møde med Clara Bolton, med Luise Hennings og ungdomsforelskelsen i Constance Leth.

Smaa-Fruerne

  Fruer tre med Flamme-Blikke,
  Fruer tre med søde smil,
  Fruer tre, som glemmes ikke,
  Saared mig med Eros-Pil,
  To derfor paa Haand og Mund
  Kys jeg gav af Hjertens-Grund!
 

Hele digtet kan læses i "Værker i Udvalg" ved Georg Christensen og Hal Koch, bd. 8.

 

.

Læs mere

  • Grundtvigs forelskelse i Constance Leth her
  • Grundtvigs forelskelse i Clara Bolton her
  • Grundtvigs forelskelse i Luise Hennings her
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk