Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Fyraftenssang

Fyraftenssang er en fast tradition i Vartov. Et par gange i løbet af efteråret og foråret inviteres en person til at udvælge og fortælle om en række højskolesange, som bagefter synges i fællesskab.
 
Her følger en række udvalgte grundtvig sange/salmer med komentarer af Kløvedal Reich. Det hele er hentet fra Ebbe Kløvedal Reich´s bog ”Solskin og Lyn” der udkom i 2000 på Vartovs forlag.
 
Oplæget her er tænkt som en idé og hjælp til at arrangere fyraftenssang eller sangaften. Du kan frit hente og bruge af det, der ligger her på hjemmesiden. Vi ønsker god fornøjelse.

Grundtvigsange og -salmer

De levendes land Kirken den er et gammelt hus
Menneskelivet er underligt
Nu falmer skoven trindt om land

Læs en kommentar til den gode tradition med højskolesang her

 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk