Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Ebbe Reichs demokratistafet


 
 
 
Hvert år den 5. juni (Grundlovsdag) videregives Ebbe Kløvedal Reichs demokratistafet ved et arrangement i Vartov.


Formålet med demokratistafetten

Ebbe Reich er om nogen synonym med Grundtvig og demokratidebat. En debat som generelt har dårlige kår i øjeblikket og godt kunne trænge til ekstraordinær næring. Derfor har vi etableret denne stafet, som modtageren bærer et år, fra grundlovsdag til grundlovsdag, og som forpligter ham eller hende på at gøre en indsats for at fremme demokratiet.

Modtageren forpligter sig til indenfor et år at lave en eller anden form for arrangement, der sætter fokus på demokrati og folkestyre. Oplysningsforbundet DEO og Grundtvigsk Forum står for det praktiske omkring arrangementet - stafetholderen leverer indhold og idé. Stafettens formål er ikke at præmiere for det modtageren allerede har gjort - men derimod at animere til at fortsætte.
Se mere på DEOs hjemmeside www.deo.dk

Modtagere af stafetten

Niels Hausgaard, skuespiller og politisk satiriker, 2005

Flemming Jensen, skuespiller og instruktør, 2006

Lene Andersen, forfatter og debattør, 2007

Omar Marzouk, skuespiller og komiker, 2008

Hans Jørgen Bonnichsen, tidligere PET-chef, 2009

Carsten Jensen, forfatter og debattør, 2010
 
Rune Lykkeberg, journalist, redaktør og debattør, 2011
 
Gitte Sommer Harrits, demokratiforsker, 2012
 
Lars Pehrson, direktør i Merkur Andelskasse 2013
 
Jesper Tynell, journalist og forfatter 2014
 
Lars Olsen, Journalist og forfatter 2015
 
Özlem Cekic, brobygger, debattør mm. 2016 

 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk