Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2016Ungdommens Folkemøde 2016
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Gå i kødet på Bibelen - intensivt kursusforløb for forfattere

Grundtvig-Akademiet og Bibelselskabet er gået sammen om at udbyde et intensivt kursusforløb for forfattere. Kurset strækker sig over to weekender, hvor Bibelen læses som (enhver anden) tekst og med neddyk i en række bibelske temaer.

Kursusbeskrivelse:
Bibelen og Anna Karenina har det til fælles, at de begge findes som bøger, og kan lånes på biblioteket. Forskellene er bare, at 1) det har taget et par tusinde år at skrive Bibelen, 2) at Bibelen har ikke bare en, men mange forfattere, hvoraf de fleste er ukendte, 3) at en stor del af Bibelens tekster ikke er blevet til ved en forfatters skrivebord, men først har eksisteret som mundtlige fortællinger og i forskellige versioner, 4) at der sådan set ikke findes ’én bibel’, men flere forskellige udgaver af nogenlunde samme samling af kildetekster.

Bortset fra alt dette og lidt mere, kan både Bibelen og Anna Karenina læses som enhver bog kan læses, fra første til sidste side. Diskuteres, fortolkes og kritiseres. Og kurset – Gå i Kødet på Bibelen – handler om netop dette. At læse Bibelen som en tekst.

Kurset er bygget op over 2 x fredag-lørdag. Hver formiddag består af en forelæsning og hver eftermiddag består af mere tematiske læsninger, hvor der dykkes ned i udvalgte tekstafsnit. De tematiske læsninger er udvalgt således, at temaerne findes i både Det gamle og Det nye Testamente. Deltagerne forventes på forhånd at have læst Bibelen.

Bibeltemaer:
Ofrede børn, Mad og identitet, Sex og køn, Hvad og hvem er Israel?, Undere og magi, Fiasko, svigt og robusthed, Forbrydelse og straf, Guds tilgængelighed (eller mangel på samme)

Undervisere:
Professor (MSO) Gitte Buch Hansen, professor (MSO) Anne Katrine de Hemmer Gudme, forfatter og underviser Pablo Llambías, professor Hans Jørgen Lundager Jensen, postdoc Mette Bundvad, lektor Geert Hallbäck, lektor Kasper Bro Larsen og professor (MSO) Jesper Tang Nielsen.
 
Kurset udbydes i samarbejde med Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere. Der er 20 pladser på holdet og man skal sende en skriftlig ansøgning for at komme i betragtning. Kurset kan også søges af forfattere, der ikke er medlem af en af de to foreninger.
Læs mere om ansøgning her:
http://danskforfatterforening.dk/events/gaa-i-koedet-paa-bibelen/
 
Med støtte fra:

Illustration af Mette Marcussen fra bogen 'Ustyrlige sønner' (forlaget Eksistensen) af Jens Blendstrup og Mette Marcussen: 2. Samuelsbog 13-19 udsat for nyfortolkning

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk