Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017-18Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgKirke og folk anno 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Grundtvig går til popmusikken

 

Den fynske komponist, korleder og sanger Janne Wind præsenterer på Vartov den nyeste udgivelse i projektet PopSalmer:

Nykomponerede melodier i moderne stil inspireret af pop, jazz, gospel og nordisk fællessang til 39 kendte og elskede tekster af N.S.F. Grundtvig.

Med sig har hun sangerinden Kathrine K. Andersen og sammen vil de med flerstemmig sang, små fortællinger og fællessang med publikum introducere PopSalmer.

Onsdag d. 9. november skal de nye Grundtvig melodier for første gang synges på Vartov


Janne Wind har gennem en årrække arbejdet på at forny og genfortolke de smukke, dybe og vedkommende tekster i et mere moderne tonesprog, i håbet om at ramme fællessangen anno 2016 med melodier, der har swing og groove, friske tempi, vandrette melodi-linjer med færre klassiske fraseringer og gerne en omkvædslignende gentagelse. Børn og voksne er vilde med melodierne, der allerede bruges til kor, konfirmander, efterskole/friskole-elever og fællessang flere steder i landet.

Den 5. november udkommer 'PopSalmer 2' på forlaget Wilhelm Hansen, med nye melodier til en lang række klassikere som: Den signede dag, Denne er dagen, O Kristelighed, Kirken den er et gammelt hus, Det er så yndigt at følges ad, Sov sødt barnlille og I al sin glans nu stråler solen. Samlingen indeholder også melodier til 11 af Grundtvigs kendteste juletekster som Dejlig er den himmelblå, Et barn er født i Bethlehem, Velkommen igen Guds engle små og Blomstre som en rosengård.
I 2014 udkom første bind i PopSalmer med melodier til 24 af B.S. Ingemanns smukke morgen, aften og årstids-tekster. Læs mere om projektet på hjemmesiden www.PopSalmer.dk

 

Tid: 9. november 2016 kl. 18-19.30

Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

Fri entré 

 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk