Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2016Ungdommens Folkemøde 2016
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Nordisk dans i Vartov

 
Folkedans hitter hos de unge
 
Mange forbinder nok folkedansen med noget, der blev dyrket af vores bedsteforældre, der svingede hinanden rundt iført staldseler, træsko og bondekjoler. Men noget kunne tyde på, at den traditionsrige danseform vækker interesse hos nutidens unge. Det skriver netavisen.dk
 
Nu danser de unge folkedansere ind i Vartov til lyden af nordiske toner.
Adam Laugesen, der tilhører arrangørgruppen bag Nordisk Dans, fortæller:
 
"Vi ønsker at samle mennesker på tværs af geografiske, kulturelle og sociale skel, og vi mener at de nordiske folkedanse- og musiktradition er ideel til at få mennesker til at mødes omkring musik, dans og meningsfuldt samvær, da folkedans bringer folk sammen."
Han håber samtidig også, at de som allerede kender til folkemusikken og dansen får et tilbagevendende event, som de kan deltage i, og på den måde holde deres interesse i gang.
 
For Adam Laugesen giver det desuden særlig god mening at bringe folkedansen ind på Vartov:
"For Grundtvig var det folkelige fællesskab et omdrejningspunkt for det gode liv. Og for ham lå nøglen til fællesskabet i, at vi som folk har en fælles historisk arv, som samler os. Men det er også oplevelsen af fællesskab, der giver os mod til at drømme nye drømme om fremtiden."
 
Adam Laugesen påpeger, at samtale og sang var vigtig for Grundtvig, fordi de to ting får mennesker til at føle sig forbundet:
"Vi der elsker folkedansen ved, at Grundvig burde have føjet den til sin liste over det, der skaber fællesskab imellem mennesker på tværs af kulturelle og økonomiske grænser. Og det særlige ved den danske folkedans er, at det giver os en kropslig fornemmelse af at være forbundet med dybe rødder til fortiden: Som de gamle dansede, sådan danser vi også i dag livsglæden ind i kroppen."
 
Næste folkedans i Vartov finder sted 29. marts 2017 kl. 19-21.30 i Vartov, Farvergade 27, 1463 København K
 
Fra programmet:
19.00-20.00: Workshop i begynderdans
20:10-21.30: Nordisk bal med fri dans og koncert.
 
Der er fri entre og alle er velkomne! Der danses fast en gang om måneden.
 
 
 
 
 
Nordisk Dansk - billede fra facebook
 
 
 
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk