Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017-18Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på Christiansborg
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Nye sange og salmer - sangaftener på Vartov

 

Kirkesangbogen – sangaftener på Vartov
 
Kom og vær med som de første til at gennemsynge sange og salmer til en kommende ny sangbog til kirken.
 
Har du lyst til at deltage i en række gennemsyngninger forud for udgivelsen af Kirkesangbogen, Kgl. Vajsenhus’ supplement til Den Danske Salmebog?
 
Bogens formål er at bidrage til at forny fællessangen i kirkelige sammenhænge, hvor både salmer og ‘åndelige sange’ uden et specifikt kristent-dogmatisk indhold kommer i spil.
 
En lang række af bogens sange er skrevne til lejligheden, og det er ikke mindst disse sange, som vi vil have fokus på. Bogen udkommer i juni 2017 og er tiltænkt kirkeverdenen i bredest tænkelig forstand.
 
Over seks mandag aftener i november og december inviterer sangbogens redaktion derfor alle til at synge en stor del af bogens omkring 250 sange igennem for at give den tilstedeværende redaktion en afsluttende indsigt i hvordan sangene virker i en større forsamling og hvordan de kan anvendes.
 

Aftenerne har karakter af workshops, hvor redaktionen er værter.

De nye salmer og sange er skrevet af digtere, sangskrivere og komponister som Teitur, Anne Linnet, Sys Bjerre, Hymns from Nineveh (Jonas H. Petersen), Kloster (Mikael R. Andreasen), Peter Navarro-Alonso, Jonas Breum, Pernille Sejlund, Dy Plambeck, Mirian Due, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Philip Faber, Matti Borg og mange flere, men også kendte som mindre kendte salmedigtere som Lisbeth Smedegaard-Andersen, Hans Anker Jørgensen, Iben Krogsdal, Christiane Gammeltoft-Hansen og Benedicte Præstholm vil blive repræsenteret, ligesom glemte salmer af bl.a. Jørgen Gustava-Brandt og Ole Sarvig er hentet frem sammen med mere kendte sange den danske sangskat.
 
Alle er velkomne, og der er naturligvis gratis adgang. Det er en fordel at kunne læse noder, men det er bestemt ikke et krav. Der er heller ikke krav om at skulle være der hver gang.
 
Kaffe og vand, og øl og sodavand kan købes undervejs.  
 
Tid: Mandage klokken 19-22 inklusive kaffepause på følgende datoer:
14/11, 21/11, 28/11, 5/12, 12/12 samt 19/12.
Sted: Vartov, Farvergade 27, 1463 København K, Store sal.
Fri entré

 
Arrangementet er et samarbejde mellem redaktionen for Kirkesangbogen (Henrik Marstal, Helene Dam
Inge Marstal og Rasmus Nøjgaard) samt Grundtvigsk Forum

margie / photocase.de

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk