Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse 2017Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2016Ungdommens Folkemøde 2016
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Salmer til folket

Releasekoncert med Den Danske Salmeduo

Søndag den 20. november kl. 19.30-20.30 på Vartov
Fri entré
 
Koncerten indledes af Kåre Gade, som vil fortælle lidt om cd-/bogudgivelsen.
 
Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys - er en kombineret cd- og bogudgivelse, der udkommer 15/11. Cd'en indeholder reformationens musik nyfortolket af Den Danske Salmeduo
.
Duoen
Den Danske Salmeduo - Christian Vuust på saxofon og klarinet og Hans Esbjerg på klaver - har indspillet en række instrumentale nyfortolkninger, der viser salmemelodiernes levedygtighed og tidløshed og dermed bærer reformationstidens musik ind i vores samtid. Duoen nytænker musikken bag salmerne - i et frugtbart møde mellem den nordiske folketones enkelhed, den klassiske musiktraditions nænsomhed og den amerikanske jazztraditions legende improvisationer.
 
Luther satte musikken i centrum
I 2017 er det 500 år siden, Martin Luther hængte sine 95 teser op i Wittenberg og gav startskuddet til den reformation, som fik afgørende indflydelse på kirke, kultur og samfund - blandt andet i Danmark. Luther satte med reformationen musikken i centrum - man kan sige at han gav kirkesangen tilbage til folket. Det er Salmer til folket en musikalsk fejring af. Cd og bog udgør et samlet hele, og kan derfor kun købes samlet.
 
 

 
 
 
 
 
 
 
Hans Esbjerg og Christian Vuust udgør Den Danske Salmeduo
En kombineret cd- og bogudgivelse
Midt i november 2016 udkommer Salmer til folket - Luther-salmer i nyt lys - en kombineret cd- og bogudgivelse.
 
Cd'en
Cd'en indeholder reformationens musik nyfortolket af Den Danske Salmeduo.
Musikken på cd'en er arrangeret og indspillet af Den Danske Salmeduo.
Denne anmelderroste duo har 20 års samarbejde, fem pladeudgivelser og over 350 koncerter med sig i bagagen. "Kammerspil af fineste karat,”skrev Information.
Duoen består af:
Christian Vuust: Saxofonist, klarinettist og komponist. Docent ved Det Jyske Musikkonservatorium. DMA-nomineret i 2014 for sit album Urban Hymn. Medvirker på over 70 pladeudgivelser. Har studeret på Berklee College of Music i Boston, USA.
Hans Esbjerg: Pianist, uddannet fra konservatorierne i Esbjerg og Aarhus. Organist i Ebeltoft-Dråby-Handrup Sogn. Har bl.a. undervist ved Det Jyske Musikkonservatorium og på Musikinstituttet ved Aarhus Universitet.
 
Bogen
Bogen, som følger med musik-cd'en, kan læses, mens man lytter til musikken. Det er en dansksproget 72-siders hardback-bog i A5-format, elegant designet af grafiker Lisbeth Neigaard. Den henvender sig til et bredt publikum med interesse for musik, historie og kultur. Foruden tekster til Luther-salmerne på cd’en indeholder bogen artikler, der fortæller om Luthers musikhistoriske betydning, som rækker langt ud over det rent kirkelige.
 
Reformationen har ikke blot givet menighedens salmesang en central placering i gudstjenesten - den har også haft stor betydning for den folkelige fællessang i de nordiske lande. Skribenterne er biskop Henrik Wigh-Poulsen, journalist Kåre Gade og musikhistoriker Thorkil Mølle. Desuden fortæller Den Danske Salmeduo om deres salmearrangementer og inspirationskilder.

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk