Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017Nye krav til databeskyttelse
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerKilden i VartovDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Samtale mellem valgmenighedspræst Niels Grønkjær og professor Niels Henrik Gregersen

Kom og hør valgmenighedspræst Niels Grønkjær i samtale med professor Niels Henrik Gregersen om Niels Grønkjærs nye bog Det nye menneske - Efter naturalisme og eksistentialisme, der er en selvstændig fortsættelse til den omdiskuterede bog Den nye Gud.
 
Det nye menneske er et nytænkende religionsfilosofisk essay, inspireret af bl.a. filosofferne Hegel og Hannah Arendts tænkning, der undersøger, hvordan mennesket bliver menneskeligt.
 
Konkurrencesamfundet sætter mennesket under konstant pres og forvandler det til en ressource – til kemiske og fysiologiske processer. I denne bevægelse er det følende menneske i fare for at forsvinde, og resultatet bliver, at længslen efter det menneskelige skaber problematiske tilflugtssteder, der påstår at kunne bidrage med menneskelighed, men i virkeligheden er nye fundamentalismer: religiøs fanatisme og lukkede identiteter. Disse fundamentalismer fører til umenneskeliggørelse. Så hvordan bliver mennesket menneskeligt?
 
Arrangementet er gratis og et samarbejde mellem Eksistensen og Grundtvig-Akademiet.
 

Der er ingen tilmelding, man kommer bare!

Eksistensen byder på et glas vin.
 
MANDAG DEN 27. NOVEMBER 2017 KL. 19:30
Vartov, Farvergade 27, 1463 København K

OBS!
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk