Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Citronkage med blå birkes

6 æg
350 g sukker
3 øko citroner
250 g smør
1 dl blå birkes
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
1 dl mælk

 
Pisk æg og sukker skummende, smelt smørret og bland mælken deri.
Riv det gule af citronskallen af alle 3 citroner, pres saften af den ene, tilsæt skal og saft til æggemassen mens du stadig pisker. Tilsæt nu birkes, mælk og smør, rør godt.
Bland melet med bagepulver og sigt det i dejen som er ret tynd, det skal man ikke blive overrasket over.

Dejen hældes i smurt springform, bages ved 165 grader varmluft i 40 til 60 min afhængigt af ovnen.
Mens kagen bager presses de øvrige citroner . Saften koges med ca 2 dl sukker til en tyk sirup som afkøles lidt og hældes over kagen når den kommer ud af ovnen.
Velbekomme !
Foto: Mette Helve

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk