Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Gammeldags kringle i anledning af Grundtvigs 233-års fødselsdag

Gær 50 g
Lidt salt og en spsk. mælk
Blødt smør 180 g
Æg 2
Mel 300 g

Remonce:
Smør 100g
Sukker 100 g
Kardemomme og evt. rosiner
Lidt æg til pensling
Hakkede mandler eller nødder og perlesukker til pynt

Gær opløses med mælk og salt , æg piskes sammen og røres i.
Smør røres helt blødt , æggemassen røres deri , melet tilsættes på een gang og dejen slås glat i fadet.
Hæver til dobbelt størrelse ( kan fint være i køleskabet natten over )

Dejen rulles aflang , ca 50 x 30 cm
Remoncen røres af smør og sukker , smages til med kardemomme og evt. rosiner , og den påføres midten af kringlen i hele længden. Siderne foldes ind over og kringlen hæver atter , ca. en time. Pensl med æggevask og pynt kringlen med mandler/nødder og sukker.

Bages ved 170 grader varmluft i ca 25 minutter
Kringlen kan bages lidt kortere tid og fryses ned.
Foto: Mette Helve

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk