Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Lagkage til Grundtvigs fødselsdag

Bund :

4 hele æg
125 g sukker
75 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Lidt smør til formen
 
God marmelade af de bær du holder af

Glasur:
150 g flormelis
Lidt vand
Cacao eller 75 g smeltet chokolade
2,5 dl piskefløde til pynt
 

Ovnen tændes på 175 grader

Æg og sukker piskes meget luftige - minimum10 min
Tørstofferne blandes og sies i æggemassen mens du blander så forsigtigt at du undgår at slå luften ud af dejen
Dejen hældes i den smurte springform og bage straks ca 25-30 min
Prøv med et træpind stukket ind midt i kagen, hvis ikke der hænger dej ved, er kagen færdigbagt.
Bunden køles af og flækkes i enten to eller tre dele.
 
Til cremen piskes æggeblommer med sukker og kornene fra vaniljestangen, der tilsættes maizena og en dl af mælken. Resten af mælken varmes op og cremeblandingen kommer i og der piskes til det tykner.
Køles af.
 
Den underste bund smøres med marmelade , derefter et lag creme , en bund som presses let. Hvis kagen er delt i tre , gentages marmelade , creme og bund.
 

Glasur røres og smøres over toppen , og kagen hviler køligt , gerne til næste dag.

Fløde piskes stift , kommes i sprøjtepose og kagens kant dekoreres.

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk