Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Æg, stenbiderrogn og asparges

 

"Her er to gode forretter med æg", siger Sofie, kok i Vartov.
 
Og så er det lige nu i april måned sæson for stenbiderrogn!


 

 


 
 
 
 
 
 
 
 
Istockphoto
Grønne asparges med æg, bacon og rugbrød.
4 prs. forret.

12 grønne aspages, knæk bunden af og blancer dem i 3 min. i kogende vand tilsat salt og køl derefter hurtigt i isvand.
3 æg, kog æggene i 10 min. afkøl, pil og hak dem groft.
3 skiver rugbrød, skåret i små tern og ristet sprøde i ovnen v. 150 grader i ca. 10 min.
6 skiver bacon, skåret i halve og tistet sprøde på en pande.
1 1/2 tsk dijonsennep
3 spsk. hvidvinseddike
6 spsk. koldpresset rapsolie
spiselige blomster eller dild til pynt.
 
Kom sennep, eddike og olie i et meljævningsglas, kom låget på og ryst grundigt. Smag til med salt og peber.
Anret 4 tellerkner med 3 asparges på hver. Drys med hakkede æg og hæld dressing over. Drys med rugbrødscroutoner, læg 3 stykker bacon på hver og pynt med spiselige blomster eller dild.
 
 
bit.it / Photocase.de
Salat med æg og stenbidderrogn.
4 prs. forret.
 
1 bakke spæde salatblade, skyllede.
4 æg, kog i 10 min. afkøl og pil dem.
1 bakke karse.
1 spsk friskost.
saft af 1/2 citron.
150 gr. stenbidderrogn, rensede.
3 skiver lyst brød, riv brødet i rustikke stykker, kom det på en bageplade, dryp med lidt olie og rist i ovnen v. 180 grader i ca. 10 min.
1/2 rødløg, skåret i små fine tern.
 
De kogte æg skæres i halve, blommen kommes i en skål og blandes med 1/2 bakke afklippet karse, friskost, citronsaft, halvdelen af stenbidderrognen og halvdelen af løgternene. Smages til med salt og peber.

Anret 4 tellerkner med lidt salatblade på hver. Læg to halve æg på hver og fyld "blommehullet" med det nye fyld. Læg små klatter af resten af stenbidderrognen rundt omkring på salaten og drys med brødcroutoner og løgtern. Pynt med Karse.
Istockphoto
 

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk