Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Andebryst med tomat, bladselleri og grønne spanske oliven

 
Foto: Sofie Baunbæk Reilly

 
4 personer:

4 andebryst, rids skindet ternet
150 g. tomatpuré
1 bk. champignoner, skåret i kvarte
½ bdt. bladselleri, skåret i tynde skiver
1 løg, skåret i små fine tern
3 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
16 store spanske grønne oliven med sten
½ dl. hvidvin
½ bdt. timian, fint hakket

Brun andebrysterne på skindsiden ved middelvarme til de er helt brune. Læg dem i et ildfast fad og krydr dem med salt og peber (gem andefedtet).

Steg løg og hvidløg klare i olivenolie i en gryde. Tilsæt tomatpuré og lad den varme godt igennem.
Tilsæt hvidvin og lad den koge helt ned. Tilsæt timian, bladselleri og lidt vand og lad det simre.

Brun champignonerne på en varm pande i andefedtet. Kom svampe og fedt op i tomatsaucen.
Tilsæt grønne oliven og lad simre. Smag til med salt og peber.

Kom andebrysterne ind i en 190 grader varm ovn i ca. 20 minutter. Lad dem trække 10 minutter bagefter.
 

Spis f.eks. en god salat og lidt kogt bulgur til.

 

 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk