Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Anes rejepie

Ane Wilken.
Privat foto
Vartovs kok Sofie er på barsel i efteråret 2015. Men heldigvis har vi Ane Wilken, som afløser imens. Hun begejstrer jævnligt med en af sine lækre tærter, der bliver sat på frokostbordet i Vartov.
Her er opskriften på en af dem.

 
Rejepie opskrift (4-6 pers)
 

Tærtedej:

175 g hvedemel (erstat evt noget af det med grahamsmel)
1/4 tsk fint salt
100 g koldt smør
1 spsk vand
 

Fyld:

400 g. hvide asparges
200 g. små rejer uden skal
2-3 spsk klippet dild

2 æggehvider
150 mayonnaise
1 spsk paprika
 
Dejen samles og hviler i køleskab i en halv til en hel time Imens samles rejer og asparges i en sigte og drænes indtil tærtedejen er færdig Tærtedejen rulles ud og formes i et tærtefad.
Prik bunden med en gaffel og fyld med tørrede bønner så tærtedejen holder formen imens den forbages. Forbag 15-20 min ved 200 grader
 

Pisk æggehvider og bland med mayonnaise og paprika. Asparges, rejer, dild og evt lidt citronsaft fordeles i den forbagte tærtedej.
Æggehvider, mayonnaise og paprika blandingen fordeles ovenpå asparges og rejer som et låg.
Bages i ovnen i 10-15 min ved 225 grader indtil den er gyldenbrun.

Foto: Aase Grove

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk