Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Fennikelsalat med grape og granatæbler

Ingredienser:

3 fennikel, skåret i tynde skiver på mandolinjern.
1 granatæble.
1 rødløg, skåret i små tern.
1 rød grape, skåret i fileter.
Lidt dild, fintsnittet.

Koldpresset rapsolie.
Æbleeddike.
Salt, peber og sukker.
Lidt saltede mandler, grofthakkede.
 
For at få kernerne ud af granatæblet plejer jeg at halvere "æblet". Derefter banker jeg hårdt med en stor suppeøse på "æblet". Hold "æblet" i hånden med skærefladen ned mod håndfladen. Man skal banke hårdt over det hele. Så løsner kernerne sig og falder selv ud.
 
Bland alle ingredienserne sammen, undtagen granatæblekerner og mandlerne. Smag til med olie, eddike, salt, peber og sukker. Anret og pynt med granatæblekernerne og mandlerne.
 

Smager rigtigt godt med et stykke stegt hornfisk eller kulmule, f.eks. som en forret.

Fennikelsalat med grape og granatæble
Foto: Sofie Baunbæk Reilly

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk