Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Fjæsing med pasta og tomat

 
til 4 personer:
 
3 Fjæsinger
1½ pakke frisk pasta
1 bakke cherrytomater i forskellige farver, skåret i halve
1 Løg i små tern
2 fed hvidløg i tynde skiver
1 squash, del den i tre og derefter i 4 både, så du får 12 både i alt
100gr. Piccorino, groft revet
½ Citron
½ dl. hakket kruspersille
 
Filetér fjæsingerne og fjern benene i midten af hver filet med en fisketang. (Få evt. fiskehandleren til at gøre det).
Skær hver filet i 2 stykker.
 
Klargør alle grøntsagerne og sæt en stor gryde vand med lidt salt over til pasta.
 
Varm en pande godt op og steg squash stykkerne på hver skæreflade. Læg dem i en skål og tilsæt salt, peber og lidt citronsaft.
 
I en lille gryde varmes et godt skvæt olie op. Løg og hvidløg steges klare heri og cherrytomaterne tilsættes sammen med en ½dl. vand. Lad det stå og simre i 5 minutter og smag til med salt og peber.
 
Varm en pande godt op. Kom pastaen i det kogende vand. Kom olie på panden og steg fjæsingfilletterne på skindsiden. Drys med lidt salt på begsiden. Når de er sprøde tages panden af varmen og filletterne vendes.
 
Når pastaen er færdig (ca. 4 minutter) hældes den i en sigte og kommes derefter tilbage i gryden hvor piccorinoen tilsættes. Rør godt rundt til osten er næsten smeltet.
 
Anret pastaen på et stort fad, kom pastasauce henover og fordel først squash og derefter fjæsing øverst. Drys med persille.
 
Mums og velbekomme.
Foto: Sofie Baunbæk Reilly
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk