Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Hvide asparges med vagtelæg, sprøde fjordrejer og ramsløgsmayo

 

"Kom, maj, du søde milde!" synger Vartovs kok Sofie, og disker op med denne forårssymfoni.

Hvide asparges med vagtelæg, sprøde fjordrejer og ramsløgsmayo.
2 personer:

6 hvide asparges
4 vagtelæg (kog æggene i 2½ min. og læg dem derefter i koldt vand med et samme. Pil derefter æggene)
50 gram fjordrejer med skal
spiselige blomster til pynt, evt. purløgsblomster
lidt smør + citronsaft
 
Mayonnaise:
1 æg (evt. pasteuriseret )
1 tsk hvidvinseddike
½ tsk dijonsennep
saft fra en kvart citron
salt
2-3 dl mandelolie
5 blade ramsløg, groftsnittet

Begynd med at lave mayonnaisen: Kom æg, eddike, sennep, citronsaft og ramsløg op i glasset til en stavblender. Blend 2-3 sekunder. Hæld lidt olie i. Blend. Mere olie i. Blend. Begynder mayonnaisen at skille, så hæld en skefuld koldt vand i. Fortsæt til den har en god mayonnaise-konsistens. Smag til med salt og evt. mere citronsaft.

Skræl de hvide asparges fra hovedet og ned. Knæk dem derefter og smid den tykke ende ud (eller brug den i en fond, til aspargessuppe eller lign.). Kom lidt vand ( ½ cm. op) i en gryde (den skal være så stor, at alle aspargesene kan ligge ved siden af hinanden). Kom en stor klat smør, lidt salt og citronsaft i vandet og bring det i kog. Kog de hvide asparges i 4-5 minutter.

Varm en pande op så den er meget varm. Kom lidt olie på panden og steg fjordrejerne med skal på til de er helt sprøde. Læg dem på lidt køkkenrulle, når de er færdige.
Anret hvide asparges på en tallerken. Hæld nogle baner af mayo på tværs. Halvér æggene og anret dem ovenpå. Drys med fjordrejer og til sidst purløgsblomster.


 

Johannes Schätzler/ Photocase.de

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk