Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Rabarberkylling med grøn salat med hokaido græskar, blåbær og blå ost

 
"Det er godt nok knapt rabarbarsæson til påske, men ligesom påsketiden er forbundet med naturen, der begynder at spire og gro, er rabarbar det først spiselige, der pibler frem i haven", siger Sofie, kok i Vartov.
Hvis du ikke kan vente med at lave denne skønne ret, kan rabarbar også fås på frost - hvis ikke fra egen have, så i kølediskene i visse supermarkeder.
 
Rabarberkylling, 4 personer:
 
8 kyllingeoverlår
600 g rabarber, skåret i stykker på ca. 2 cm.
50 g fintrevet ingefær
100 g rørsukker
salt og peber
 
Fordel kyllingen i et ildfast fad, tilsæt de resterende ingredienser.
 
Rabarberen er bedst hvis det er vinrabarber, men anden sort kan også bruges, så bliver det bare ikke ligeså flot rødt.
Gnid kyllingestykkerne godt med rabarberblandingen og kom dem herefter i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min, eller til der ikke kommer rød kødsaft ud når man stikker en kniv i kødet inde ved benet.
 
Server med grøn salat og brød.
 
 
Grøn salat med hokaido græskar, blåbær og blå ost, 4 personer:
 
1 bakke med blandede små salatblade, skyllet.
1 hokaido græskar. Fjern top og bund, skær i både og fjern kernerne.
1 tsk. tørret timian.
1 bakke blåbær, skyllede.
70 g blå kornblomst
30 g græskarkerner, ristet gyldne på pande i lidt olie og salt.
 
Dressing:
 
3 spsk honningsennep
1½ spsk æbleeddike
6 spsk koldpresset rapsolie
4 spsk vand
salt og peber
 
Fordel græskarbådene på en bageplade med bagepapir, stænk med olie, drys med salt, peber og timian.
Mix det godt sammen og bag græskarene i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min. Afkøl helt.
 
Dressing: Kom alle ingredienserne i en meljævnerkop og ryst rigtig godt. Smag til med salt og peber.
 
Fordel salatbladene på et stort fad, fordel derefter græskarbådene herpå. Drys blåbær over. Bræk den blå ost i små bidder henover salaten og lige inden servering, hældes dressingen jævnt over hele salatfadet. Drys til sidst med ristede græskarkerner
 
 
 
 
 
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk