Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Reformationsmad

I anledning af reformationsåret 2017 har Sofie, Vartovs kok, lade sig inspirere af maden fra Luthers tid
 
Klosser (aflange kødboller) med havregrød
 
Klosser:
500 g. hakket svinekød
1 æg
1 tsk. salt
1 tsk. stødt ingefær
1 knsp. safran
 
Safranen males i en morter. Hæld en spsk. vand ved og rør rundt. Rør svinekødet sejt med salt. Tilsæt derefter safranvandet, æg og ingefær. Lad farsen hvile 1/2 time. Formes til aflange pølser.

Tag en sauterpande og hæld vand i til det står et par centimeter op ad siden. Bring det i kog og læg derefter farspølserne op i vandet. Lad dem simre til de er helt faste.
 
Havregrød med krydderurter:

4 dl. vand
1 1/2 dl. grovvalsede havregryn
3 spsk korender eller rosiner
1 spsk. smør
4 stilke persille
7 blade salvie
Salt
 
Snit krydderurterne fint. Bring havregryn og vand i kog. Tilsæt korender og smør. Kog til en lind grød, tilsæt evt. mere vand. Smag til med salt og rør krydderurterne i lige inden servering.

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk