Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Små hemmelige alle helgens pakker

Til 4 ”pakker”.

250 gr. knoldselleri, skrællet og skåret i 1 cm tykke skiver og en størrelse på ca. 4x4 cm.
250 gr. hokaidogræskar, flæk den, tag kernerne ud og skær i ca 2cm tykke både.
4 blade savoikål, blanceret i kogende vand i ca. 2 min.
lidt frisk timian
500 gr. butterdej
125 gr. blå ost (den du bedst kan li’)
lidt olie
salt og peber
lidt mælk
 

Læg selleri og græskarstykker på en bageplade, dryp lidt olie, salt, peber og timianblade over og vend godt rundt. Fordel dem ud på hele bagepladen steg dem i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

 
Rul butterdejen ud og lav 4 små cirkler (ca. 12 cm. i diameter) og 4 lidt større til låg.

Læg et stykke savoikål på bordet, placèr èt stykke selleri på midten og et stykke græskar ovenpå og til sidst et stort stykke ost. Fold til en lille pakke og placèr pakken ovenpå den lille dejcirkel. Pensel kanten med mælk og læg dejlåget ovenpå. Pres med en gaffel hele vejen rundt i kanten. Pensel til sidst hele pakken med mælk.

Lav de andre ”pakker” på samme måde og bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min, til de er gyldne brune.
Billede fra River Cottage.net

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk