Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies blandede salater

Her er et par opskrifter på salater som ofte kommer på bordet på buffeten i Vartov.
 

Hvedekernesalat:

Til 4 personer:

400 g. hvedekerner
200 g. frisk grønkål, fintsnittet.
1 stort rødløg, skåret i fine tern.
4 spsk. Pinjekerner ristede.
Lidt koldpresset rapsolie
Lidt æblecidereddike
Salt og peber.
 

Kom hvedekernerne i en gryde og hæld kogende vand på til det dækker kernerne. Tilsæt lidt salt. Kog kernerne i 20 min. Og lad dem derefter stå og trække i ca. 20 min. Tilsæt de øvrige ingredienser og smag til med olie, eddike, salt og peber.

 


Rå røbedesalat:

Til 4 personer:

400 g. rødbeder, skrællede.
1 æble, skåret i tynde både.
4 spsk. Solsikkekerner, ristede.
1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket.
Lidt koldpresset rapsolie.
Lidt æblecidereddike.
Sukker, salt og peber.
 

Riv de skrællde rødbeder på den grove side af et rivejern og kom det op i en stor skål. Tilsæt de ristede solsikker, æble og persille. Smag til med olie, eddike, sukker, salt og peber. Man kan også bytte æble ud med appelsin og solsikker ud med ristede græskarkerner, det smager også rigtigt godt.

 


Blomkålssalat:

4 Personer:

½ lille økologisk blomkål.
½ bundt estragon, groft hakket.
3 spsk. Kapers.
1 rødløg, skåret i fine tern.
I lille håndfuld røgede mandler, hakket groft.
1 tsk dijonsennep.
Lidt koldpresset rapsolie.
Lidt æblecidereddike.
Salt og peber.
 

Skær blomkålet ud i store buketter og skær hver buket ud i så tynde skiver du kan. Tilsæt estragon, kapers, rødløg, mandler og sennep. Smag til med olie, eddike, salt og peber.

 

 

 

 

Foto: Sofie Baunbæk Reilly
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk