Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies fiskegryde med skrubber og krebs

Ingredienser til 3 personer

2 skrubber (hvis der er rogn på, så tag forsigtigt rognen fra, skær derefter de små yderste ben fra og smid dem ud. Del derefter i ca. 4 stykker)
Ca. 6 krebs (dem jeg fik fat i var kogte)
2 løg, skåret i halve og derefter i skiver
2 fed hvidløg i skiver
3 kviste rosmarin
2 dl. hvidvin
1½ dl fløde
2 dl. kogevand fra kartofler og gulerødder
1/8 terning kalvefond
½ spidskål, skåret groft
10 store spanske oliven, grønne
½ potte basilikum, groft skåret
5 kartofler, skåret i halve og derefter i tykke skiver
2 gulerødder, skåret i halve og derefter i tykke skiver
 

 
Sæt kartofler og gulerødder på kog i en gryde med vand. Sæt en støbejernsgryde på fuld blus med lidt olivenolie i.
Sauter løg og hvidløg. Tilsæt rosmarinkviste og derefter spidskål. Hæld hvidvin på og kog ned til lige under det halve. Hæld kogevand fra kartoflerne i sammen med fløden og terning med kalvefond. Tilsæt kartofler og gulerødder. Lad det koge op og smag til med salt og peber.
Læg skrubbestykkerne og rognen i så de er helt dækkede med væde. Placér oliven og krebs ovenpå. Læg låget på og lad simre i ca. 3 min. Server i dybe tallerkener med masser af basilikum på toppen.

 
Fotos: Sofie Baunbæk Reilly

 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk