Multilogin
Til forsiden
dankort
Hvem er Grundtvig
Tidslinje: Grundtvigs liv og samtidSalmer og teksterTemaer i Grundtvigs forfatterskabGrundtvig og kulturenBøger om GrundtvigSøg i Grundtvigs teksterBilledgalleriPressen skriver om GrundtvigWho is Grundtvig?
Grundtvig i DanmarkGrundtvig i VerdenGrundtvigsk Forum
Om Grundtvigsk ForumVedtægter ForeningstrukturUdvalg MedlemskredseDet sker - i Grundtvigsk Forums kredse Politik ÅrsmøderSamtaledagenStyrelsenMedlemskabGrundtvigsk Forum på Danske kirkedage 2016N.F.S. Grundtvigs PrisFolkekirken og EUForpligtende fællesskaberHvor folket er må kirken væreFolkekirkens styre21 teser om åndsfrihedGavebrevFolkemødet på Bornholm 2017Ungdommens Folkemøde 2016Hvor bange er vi for religion? Høring på ChristiansborgPrædikenkonkurrence 2017
Vartov
Om VartovAbout VartovVartovs historieKonference/mødelokalerVartovkollegietSkrivebord på Rådhuspladsen?LejeroversigtArranger en fyraftenssangHør foredragetKalenderGrundtvigs fødselsdagMands Minde-Foredrag i VartovSofies madMettes kagerMaratonsangBesøg Vartov og GrundtrvigVartovmødet - det lange lys på Danmark. Alternative åbningstalerDet 13. Thorkil Kristensen seminar
AkademiForlagBibliotekKontaktNyhedsbrev
 

Sofies grillet guldbars med aubergine, brød, tomat og kartoffelsalat

 
"Jeg elsker sommer og at sidde i kolonihaven. Grillen tændt og fuglene kvidrer. Der er ikke meget der slår det. Her er en af mine yndlings grill retter. Det kræver ikke så meget forberedelse og så smager det bare af sommer". Det siger Sofie, der er kok i Vartov.
 
4 prs.
4 Guldbars (eller anden hel fisk der ser god ud hos fiskehandleren). Rengjort og uden indvolde.
1 aubergine i 4 tykke skiver, på langs.
Saften af en lime.
8 skiver godt brød.
En bakke cherry eller daddel tomater, gerne med stilk.
2 spsk. æbleeddike.
600 g. nye kogte kartofler.
½ l. creme fraiche 18 %.
½ bdt. purløg i tynde ringe.
2 spsk dijon sennep.
1 lille rødløg i små tern.
 
Fiskene krydres godt med salt og peber, både ind- og udvendigt. Stilles i køleskabet, gerne en times tid så saltet kan tække ind i kødet.
Bland en dressing af limesaft og ca. 2 spsk. olie, salt og peber og gem den til aubergineskiverne er grillede færdigt og hæld dressingen over dem mens de stadig er varme.

I en foliebakke (fx leverpostej størrelse) kommes alle tomaterne. Hæld 2 spsk. æbleeddike og 2 spsk. olie, salt og peber over dem og ryst bakken godt.

De kogte kartofler halveres og vendes med creme fraiche, sennep, purløg og rødløg og smages til med salt og peber.
 

Grillen skal være ekstra varm til fisk!
Når grillen er klar grilles fisk, aubergine, brødskiver og tomatbakken stilles på risten, ryst den engang imellem.
Fisken skal grilles omkring 5-7 min. på hver side, dette afhænger selvfølgelig af hvor varm grillen er. Aubergine grilles til de er bløde indeni. Tjeck med en gaffel. Brødet skal bare lige ha’ grillmærker. Tomaterne må gerne gå lidt i stykker men ikke splatte helt ud.
Jeg kommer aldrig olie på maden inden jeg griller, det får bare maden til at brænde fast. Kom hellere olie og dressing på efter grillen. Dryp fx lidt af væden fra tomaterne over brødet og fisken.
 

Sofies grillet guldbars
 
Grundtvigsk Forum Tlf: +45 41 93 90 00 Bank: 4180 3119 080 339
Vartov
Giro: 4180 300 23 06
Farvergade 27
1463 København K Mail: Vartov@vartov.dk